Knowledge Hub / Nu tar apoteksvarorna tåget söderut

Nu tar apoteksvarorna tåget söderut

The author: Frederic Kalinke

21/12/2020

Written by Frederic Kalinke

Torsdag 17e december, kl 23:55 rullade Snälltåget ut från spår 10 på Stockholms Centralstation, lastad med 125 hårda paket till Malmö..
Onlineapoteket MEDS, kunde sent i torsdags skicka samtliga torsdagens södergående leveranser till Malmö med tåg och därmed minimera transportens miljöpåverkan.
Via leveransföretaget Airmees logistikcentral i Årsta sampaketerades och levererades paketen till T-centralen för avgång med Snälltågets Natttåg.
Tåget anlände punktligt till Malmö på fredag morgon kl 07:10 där Airmee mötte upp för avlastning och vidare transport ut till slutkund.
Tåg innebär både hög kvalitet och snabba leveranser

”För oss på Airmee är snabba och smidiga transporter mellan städer avgörande för att vi ska ha möjlighet att bibehålla vårt starka kunderbjudande med same-day leveranser, det var därför viktigt för oss att i detta test och se att tågtransporter inte bidrar till längre ledtider. Piloten genomfördes tillsammans med vår kund MEDS för att se vad tågtransporter innebär för våra kunder och konsumenter. Testet visar tydligt att vi inte behöver tumma på vare sig kvalitet eller leveranstid genom att använda oss av mer miljövänliga transportmedel. Vi räknar med att tågtransporter kräver något mer av oss på Airmee rent operationellt men i förhållande till den minskade klimatpåverkan så är det en given investering värd att ta. Vi ser framemot att ta ombord fler av våra kunder på det här projektet” – Jonathan Svensson, Logistics Manager på Airmee ”På MEDS älskar vi att testa nya innovativa lösningar, och var framför allt exalterade över denna pilot när den bidrar till bättre logistik både för kunder och för miljön. Vi hoppas att tillsammans med Airmee som partner kunna fortsätta göra leveranserna snabbare och klimatsmartare över hela Sverige!” – Marika Baltscheffsky, CMO, MEDS

Detta test är en del av Vinnovaprojektet ”E-handeltransport via tåg” som SilverRail driver. Läs mer: https://silverrailtech.com/content/nu-reser-e-handelsklapparna-miljovanligt-mellan-stockholm-och-malmo/

Train