Knowledge Hub / LINKON AB BYTER NAMN TILL SILVERRAIL TECHNOLOGIES AB

LINKON AB BYTER NAMN TILL SILVERRAIL TECHNOLOGIES AB

The author: Frederic Kalinke

20/02/2018

Written by Frederic Kalinke

SilverRail är ett teknikföretag inom resebranschen specialiserat på järnvägsindustrin med verksamhet i fyra länder och med en global kundbas. Under 2014 förvärvade SilverRail 75 procent av aktierna av Linkon AB av SJ AB och blev majoritetsägare. Nu byter Linkon AB namn till SilverRail Technologies AB.

SilverRail har varit majoritetsägare i Linkon AB i flera år, så vi känner varandra väl. Vi har identifierat betydande synergier och fördelar med att bli ett företag, såväl internt som för våra kunder. Namnbytet är startskottet för att integrera våra verksamheter, och därmed kunna förtydliga vårt budskap till marknaden, säger Sebastian Egedius, VD SilverRail Technologies AB.

SilverRail Technologies AB (fd Linkon AB) utvecklar och erbjuder försäljnings-, distributions- och avräkningssystem för resor och kringtjänster i Skandinavien till reseproducenter, återförsäljare och resenärer. Företaget ska fortsätta på denna resa med en ägare som verkar på en global marknad.

Vi är glada över att integrera verksamheterna och starta vår resa tillsammans som ett företag. Genom att kombinera kompetenserna inom bolagen kan vi bli starkare tillsammans och fortsätta leverera världsledande tekniklösningar till järnvägsindustrin, säger William Phillipson, COO och en av grundarna av SilverRail.

-ÄNDARNA-


För mer information kontakta:
Sebastian Egedius, VD SilverRail Technologies AB
t: 073-09 22 673 / e: sebastian.egedius@silverrailtech.com

Om SilverRail
SilverRail levererar den digitala infrastrukturen för en global järnvägsindustri.

SilverRails system och utbud är utvecklat för att tillgodose behov inom tåg och annan markbunden transport. Vår portfölj spänner över hela kundupplevelsen: reseplanering, inventory, tidtabeller, prissättning, bokning, betalning, avräkning, biljettering, rapportering och administration.

  • SilverRail hanterar mer än 1 miljard sökningar varje år online.
  • SilverRail distribuerar biljetter för fler än 35 leverantörer och transportörer.
  • SilverRail hanterar mer än 30 miljoner bokningar i systemet varje år.
  • SilverRail erbjuder lösningar till fler än 1500 företagskunder över hela världen.

SilverRail grundades 2009 av Aaron Gowell och Will Phillipson, och har kontor i London och Boston, Stockholm och Brisbane.

Expedia Inc., ett av världens ledande reseföretag, förvärvade i juni 2017 en majoritetsandel i SilverRail.

Train