Knowledge Hub / Digital biljett - vad betyder det för resenärer som ska ut och tågluffa?

Digital biljett - vad betyder det för resenärer som ska ut och tågluffa?

The author: Yvonne Dahlberg

05/07/2021

Written by Yvonne Dahlberg

Biljetten i mobilen är något vi svenskar är vana vid, men än så länge har biljetter på värdesäkrat papper gällt för alla som varit sugna på att åka tåg i Europa med hjälp av Interrail-kort. Men nu flyttar de äntligen in i mobilen! Linus Johansson är Senior Solution Engineer hos SilverRail och vi passar på att ställa några frågor kring vad det här innebär.

Digital biljett – vad betyder det för resenärer som ska ut och tågluffa?

Med ett digitalt Interrailkort behöver du som resenär inte hålla reda på det fysiska kortet utskrivet på värdesäkrat papper. Allt ligger i telefonen eller i en tablet.

Du behöver inte heller veta exakt när resan ska starta redan när du köper kortet, eftersom passet aktiveras först när det är dags att användas. Man har hela 11 månader på sig att aktivera passet.

Tidigare har du ofta behövt vänta på återförsäljaren ska skicka ditt Interrailkort med post (oftast som rekommenderat) vilket normalt tar 4-5 dagar. Du kan enkelt köpa passet och börja åka direkt. För resenären är det helt enkelt en mycket mer modern och lättanvänd produkt.

Vad blir det största skillnaden för de återförsäljare som säljer Interrail idag när biljetten blir digital?

Den absolut största skillnaden för återförsäljaren blir att man slipper den ganska omfattande och dyra hanteringen med utskrift på värdesäkrat papper där personal skall hantera och skriva ut biljetter och posta dem med rekommenderad post.

Det går nu att sälja Interrrailkort online utan några manuella steg. Dessutom kan SilverRail leverera platsreservationer som e-biljetter i stora delar av Europa vilket gör att återförsäljaren nu kan serva sina resenärer helt digitalt. En ny möjlighet som absolut går att kapitalisera på.

Vad har varit roligast i projektet?

Vi var ett virtuellt team med stort engagemang som verkligen såg till att få det klart på utsatt tid. Teamet tyckte det var väldigt roligt att vi fick bygga något nytt från grunden och integrera det i vårt Sales API och vårt agentverktyg Linkonline. Engagemanget har varit fantastiskt och det är har varit väldigt givande att få samarbeta med så många specialiserade kollegor mot ett gemensamt mål!

Det var också kul att få ett kvitto på att vårt Sales API och agentverktyg är både flexibla och kraftfulla och kan hantera väldigt många olika produkter och produkttyper. Det innebär att vår distributionsplattform lätt kan anpassas till att sälja det mesta genom externa integrationer.

Och självklart är det extra roligt att nu veta att SilverRail erbjuder våra kunder bra och enkla digital lösningar för markbundna resor i Europa.

Train